Het seizoen is weer in volle gang en ondanks dat elke workshop ook voor ons een feestje is, maken sommigen dagen meer indruk dan andere. Zo werden we onlangs gevraagd om patiënten met een niet aangeboren hersenletsel in een zorgcentrum “een leuke dag te bezorgen”. Voor veel van deze mensen zijn routine handelingen al een dagelijkse uitdaging en daardoor extra bijzonder om te zien dat ze op zo’n dag op een ander gebied grenzen verleggen.

Het vereiste ook voor ons wat aanpassings- en inlevingsvermogen. In plaats van de groepen gingen de materialen rouleren en koorddansen ging bijvoorbeeld met een touw op de grond. Sommigen klommen zelf in de ladders maar andere genoten ook zichtbaar van de ‘ladderact’ door de begeleiders. De Chinese bordjes draaien was een ‘hit’ alhoewel je soms de onderhuidse frustratie en het verdriet voelde als het niet direct lukte. Uiteindelijk kreeg iedereen een bordje ‘linksom of rechtsom’ aan het draaien.

Het optreden tijdens de afsluitende voorstelling van een dame van 80 die vanuit haar stoel met de ‘devilstick’ effe een showtje weggaf was een genot om naar te kijken.

Zo’n dag maakt diepe indruk en geeft een extra voldaan gevoel. Op zo’n moment realiseer je je meer dan anders dat het een voorrecht is om anderen een leuke dag te kunnen bezorgen.

Kijk hier voor meer informatie!

Menu sluiten