Samenwerken als circusartiesten

De workshop bestaat uit verschillende leuke activiteiten die er spelenderwijs voor zorgen dat ieder kind aan het eind van de dag verkleed en geschminkt kan schitteren in de piste. De kinderen leren hoe je als circusartiesten moet samenwerken om in groepsvorm een geslaagde act op te voeren. Kortom: een unieke circusdag waarin plezier centraal staat.

Welke creatieve activiteiten staan er op het programma?

Ieder kind is wel ergens goed in en dat is het mooie van het circusvak. Deze workshop voor het basisonderwijs brengt het talent in elk kind naar boven. Wij rijden het plein op met onze circusbus vol eenwielers, loopkogels, muziek, decor en kostuums in alle maten. Zodra alle attributen zijn gearriveerd en het kleurrijke circuszeil op het schoolplein is neergestreken, kan het feest beginnen!

Waar moet de basisschool voor zorgen?

Wij zorgen voor alle circusmaterialen, verkleedkleren, muziek, decor en circusdocenten. De school zorgt voor voldoende begeleiders, verdeelt de kinderen in groepjes (alle leeftijden door elkaar) en geniet vooral van deze onvergetelijke dag vol met enthousiaste kinderen!

Een hilarische voorbereiding op de workshop

Het circusproject begint eigenlijk al de avond van tevoren. Samen met de begeleiders van de basisschool bereiden we de workshop tijdens een avond vol humor en gezelligheid voor. De avond wordt altijd enorm gewaardeerd:

“Het was één groot feest. Bas kwam ons woensdagavond buikpijn bezorgen van het lachen bij de beeldende uitleg van de circusactiviteiten. Dat hadden we niet willen missen. Op donderdag zagen we alleen maar vrolijke kinderen die enthousiast aan het oefenen waren.”
Ida Bragonje

We willen natuurlijk dat de circusdag vlekkeloos verloopt en daarom krijgen de begeleiders alvast de belangrijkste uitleg en worden verschillende circustechnieken voorgedaan en uitgeprobeerd. Dit levert vaak hilarische momenten op! Het doel van deze avond is om met volle energie en goed voorbereid het circus de volgende dag te openen.

De circusdag

8.30 uurklaarzetten van alle spullen, inrichten van de ruimte en tijd voor de laatste vragen
9.45 uurgroepjes verzamelen
10.00 uuruitproberen van alle verschillende circustechnieken in groepjes
12.00 uurlunchpauze, iedereen blijft op school!
12.30 uuracts kiezen, oefenen, verkleden en schminken
14.00 uurcircusvoorstelling met alle leerlingen
15.00 uureinde van de circusdag, opruimen

Bekijk de video om een idee te krijgen van het verloop van de circusdag!

Wat zijn de kosten van een circusdag?

30 tot 120 leerlingen1 docent€ 1075
120 tot 230 leerlingen2 docenten€ 1625
230 tot 340 leerlingen3 docenten€ 2175
340 tot 450 leerlingen4 docenten€ 2725
450 tot 550 leerlingen5 docenten€ 3275
550 tot 650 leerlingen6 docenten€ 3825
650 tot 750 leerlingen7 docenten€ 4375

(tot maximaal 1300 leerlingen)

De prijzen zijn exclusief reiskosten (minimaal €125) en van btw vrijgesteld.

Schminkspullen zijn bij ons te koop: per 100 kinderen een setje van €40 (excl. btw). Je mag natuurlijk ook eigen schmink gebruiken.

Neem contact met ons op!

Kan je niet wachten om de kinderen te zien schitteren als artiesten en hun talenten te laten ontdekken? Neem dan meteen contact met ons op. Al meer dan 25 jaar verzorgen Bas en Jos unieke workshops voor basisscholen. Samen met een netwerk van enthousiaste zelfstandigen met een achtergrond in het onderwijs, theater of het circus maken wij van iedere dag een feestje!

Menu sluiten