Samenwerken staat centraal

Tijdens de workshops maken de leerlingen kennis met de verschillende circusdisciplines. In een korte tijd leren zij de basisbeginselen van jongleren, koorddansen, trapeze, eenwielfietsen, diabolo en rope-skipping. Bij deze creatieve uitdagingen staat samenwerken voorop. Om een mooie voorstelling neer te zetten waarin iedere leerling kan uitblinken, moeten ze leren samenwerken als echte circusartiesten.

Verschillende activiteiten voor de middelbare school

Voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs bieden wij verschillende mogelijkheden aan. Maar of je nu kiest voor een workshop van een uur of een compleet verzorgde circusdag, de leerlingen doen tijdens alle soorten activiteiten actief mee. Wij bieden drie soorten workshops aan:

1-uurs workshop in de klas

In de één uur durende workshop gaan we aan de slag met een circustechniek op verzoek. De leerlingen leren in een korte tijd jongleren, acrobatiek, koorddansen, goochelen, clownerie of theatraal voor de klas presenteren. Dit is een laagdrempelige workshop waarin we leerlingen zowel fysiek als mentaal uitdagen.

Duur: 1 uur
Kosten: vanaf €500,00
Locatie: Klaslokaal, gymzaal, aula of bij mooi weer buiten
Aantal leerlingen: vanaf 20

Zap-circus

Een energieke workshop van 2,5 uur laat de leerlingen kennismaken met meerdere circustechnieken. We beginnen gezamenlijk met de Chinese borden: Wat kun je allemaal met een bordje en een stok? Hierbij zijn de juiste motoriek en concentratie nodig. Na deze uitdagende opdracht, kiezen de leerlingen uit een van de volgende activiteiten: jongleren met ballen, goochelen, acrobatiek of touwtje springen. Als de leerlingen een van de activiteiten hebben beoefend, worden er een aantal nieuwe circusdisciplines aangeboden in circuitvorm. Tijdens al deze activiteiten ontdekken de leerlingen spelenderwijs hun talenten. Heeft iedereen zijn talent ontdekt? Dan is het tijd om dit te verwerken in een circusact, waarna iedereen meedoet aan de spetterende eindvoorstelling!

Duur: 2,5 uur
Kosten: vanaf €950,00
Locatie: Gymzaal, aula of bij mooi weer buiten
Aantal leerlingen: vanaf 20

Circusdag

Onze meest uitgebreide activiteit is de 3,5 uur durende workshop. Voor één dag veranderen we de school in een circuspiste en leren we de kinderen in een ongedwongen sfeer de beginselen van het circusvak. De activiteiten vragen van de leerlingen een goede samenwerking, zodat ze aan het einde van de dag allemaal kunnen schitteren op het podium als circusartiest.

Tijdens de workshop verdelen we de leerlingen in groepjes en voeren we in circuitvorm verschillende circusonderdelen uit. Bij ieder onderdeel staat een leerkracht of begeleider die instructies hebben gehad van de circusdocenten. Als de leerlingen alle onderdelen hebben uitgeprobeerd kiezen zij een circusonderdeel uit en gaan we aan de slag met het voorbereiden van de voorstelling. Na het voorbereiden van de acts is het tijd voor de zelfgespeelde eindvoorstelling waarin iedereen optreedt!

90 minutenCircuscircuit
30 minutenPauze
5 minutenUitleg over het maken van de circusact en verdelen
40 minutenCircusacts maken
45 minutenSpetterende circusvoorstelling

Duur: 2,5 uur
Kosten: vanaf €950,00
Locatie: Gymzaal, aula of bij mooi weer buiten
Aantal leerlingen: vanaf 20

“De voorlichtingsavond ervoor was een groot succes. We hebben echt onder onze stoel gelegen van het lachen en een goede duidelijke uitleg over het veilig gebruik van de circusattributen gekregen.”
Tabitha

Neem contact met ons op!

Kan je niet wachten om de leerlingen te zien stralen als artiesten en hun talenten te laten ontdekken? Neem dan meteen contact met ons op. Al meer dan 25 jaar verzorgen Bas en Jos unieke workshops voor scholen. Samen met een netwerk van enthousiaste zelfstandigen met een achtergrond in het onderwijs, theater of het circus maken wij van iedere dag een feestje!

Menu sluiten