Bouwstenen voor een succesvol team

Een goed team word je niet zomaar. Je moet kunnen luisteren, vertrouwen, samenwerken, maar ook met elkaar lachen en bijzondere ervaringen opdoen. Een circus workshop brengt al deze essentiële bouwstenen bij elkaar samen. Door middel van ongecompliceerde circustechnieken, leer je de kunst van het communiceren, presenteren, balanceren en samenwerken in de puurste vorm. En dat allemaal onder begeleiding van een professioneel team dat beschikt over een flinke dosis inzet en enthousiasme.

“Een aanrader voor iedereen die met een grote of kleine groep eens iets anders wil doen. Circus Tadaa!, bedankt!”
NOS Nieuwsredactie

Keuze uit verschillende trainingen

Er is nergens zoveel mogelijk als in het circus. Daarom bieden wij voor verschillende vaardigheden op maat gemaakte workshops aan. In een ongedwongen sfeer gaan we aan de slag om het teamwork te versterken.

Teambuilding

Tijdens deze workshop leren collega’s een andere kant van elkaar kennen. De activiteiten doen een beroep op verschillende vaardigheden van de deelnemers. We werken met, nog voor iedereen, onbekende materialen naar een duidelijk doel toe: aan het einde van de workshop een eindvoorstelling neerzetten. Dit zorgt ervoor dat er verrassende kwaliteiten van collega’s naar boven komen. Zo blijkt de ene collega een perfecte goochelaar te zijn en een ander hangt als behendig jongleur de ballen de lucht te houden. Met deze actieve en afwisselende workshop creëren we eenheid en teamgevoel binnen de groep.

Samenwerken

In het circus staat samenwerken niet voor niets centraal. Alleen door naar elkaar te luisteren, te communiceren en op elkaar te vertrouwen is het mogelijk om een goede act neer te zetten. Aan de hand van de verschillende circustechnieken ervaar je als team hoe belangrijk samenwerking is. Je leert te vertrouwen op jezelf en op elkaar. Een vaardigheid die zowel binnen het circus als op de werkvloer van essentieel belang is.

Balanceren

Een sterk team is in balans. Wanneer de individuele spelers zich in balans voelen, presteren zij ook beter als teamlid. De workshop begint met het creëren van rust en balans bij de deelnemers. Dit doen wij aan de hand van yoga en Pilates. Na de rust gevonden te hebben, gaan we aan de slag met balancerende circustechnieken: koorddansen en equilibre. Hoe beter de deelnemer zich in balans voelt, hoe beter het hem afgaat met de circustechniek.

Communiceren

Om het maximale uit je team te halen, is een goede communicatie vereist. Aan de hand van jongleertechnieken maken we de verschillende communicatiepatronen binnen het team zichtbaar. Door middel van verschillende gekleurde jongleerballen krijgen de deelnemers inzicht in deze patronen. Leer elkaar tijdens deze workshop beter begrijpen en ontwikkel een hecht en succesvol team.

Competenties

Voor zowel taken in het circus als op de werkvloer zijn allerlei competenties nodig. Door competenties van verschillende teamleden te verenigen, haal je het maximale uit het team. Tijdens deze workshop maken de deelnemers kennis met ongecompliceerde circustechnieken. Voor het maken van de eindvoorstelling worden de taken verdeeld, waarin iedere deelnemer zijn eigen verantwoordelijkheden krijgt. In een korte tijd maken we inzichtelijk hoe competenties werken en wordt duidelijk waar ieder zijn sterke punten liggen.

Presenteren

Stap uit je comfortzone en leer vol zelfvertrouwen te presenteren. Het vertellen van een verhaal is één ding, maar een groep overtuigen van een boodschap is een tweede. Aan de hand van circustechnieken, zoals jongleren, diabolo, koorddansen en eenwielfietsen leren we het team beter presenteren. Hoe sta je? En hoe presenteer je de techniek? Hoe meer attributen, hoe makkelijker het presenteren. Met een techniek als clownerie, heb je alleen jezelf om te laten zien aan het publiek. Spannend, maar heel leerzaam!

Vertrouwen

Vertrouwen is het basiselement van een team. Tijdens deze workshop leer je elkaar vertrouwen, maar krijg je ook meer vertrouwen in jezelf. We voeren oefeningen uit waarbij je (soms letterlijk) op elkaar moet kunnen bouwen. En door de acrobatische kunsten steeds wat lastiger te maken, werken we toe naar een volledig vertrouwen binnen het team.

Neem contact met ons op!

Kan je niet wachten om de kinderen te zien schitteren als artiesten en hun talenten te laten ontdekken? Neem dan meteen contact met ons op. Al meer dan 25 jaar verzorgen Bas en Jos unieke workshops voor basisscholen. Samen met een netwerk van enthousiaste zelfstandigen met een achtergrond in het onderwijs, theater of het circus maken wij van iedere dag een feestje!

Menu sluiten