“YES er komt een lerarenstaking dan mag ik misschien weer met mijn moeder mee naar het werk” #omdenken

Dit was vast de reactie van enkele kinderen van waarvan de ouders bij de INGbank werken toen ze het nieuws over de staking hoorden. De vorige stakingsdag mochten die kinderen namelijk op uitnodiging van de bank mee naar het werk van hun vader of moeder. Die ochtend reden we met drie bussen vol met spullen naar verschillende vestigingen van de ING om de kinderen te verrassen met een circusworkshop.

Een heel fijne oplossing voor de medewerkers die op zoek moesten naar ‘oppas’ voor hun kinderen. Voor de werkgever ING een slimme manier om een overload aan verlofaanvragen te voorkomen. Daarnaast draagt zo’n actie bij aan een positief imago voor ING en zorgt het intern voor goodwill naar het personeel.

Voor de kinderen was het naast dat het een leuke circusdag was ook heel spannend om een keertje mee te gaan naar het werk van hun ouders. Een soort van ‘open dag en kijkje in de keuken’ want hoe vaak maak je dat als kind tegenwoordig nog mee.

Trouwens, we hadden die dag ook nog een school gerelateerd dilemma op de lossen. Want er was een circusdag gepland op een school in Odijk. Leraren met de handen in de haren want, wat te doen, iedereen had zich er zo op verheugd. Maar ook dat werd opgelost door een speciaal thema, ‘de stakende clowns’ op te nemen in de voorstelling. Dus bus vier kon gewoon naar Odijk en onze creatieve docent clownerie Bart had een extra uitdaging.

Waarom we dit delen? Nou misschien brengt het je op ideeën en inspireert het je om problemen te transformeren in mogelijkheden ( = Omdenken). Verder hebben we 14 maart, op de stakingsdag, nog een gaatje in de Tadaa-agenda. Alleen hebben wij dan een probleem met opvang voor onze kinderen… Of nee, natuurlijk niet, we nemen ze een dagje mee naar ons werk 😉

Menu sluiten