De eerste groep 8 kampen zijn alweer geweest of staan voor de deur. Een emotionele tijd voor kinderen die hun vertrouwde school en vaste vriendenkring gaan verlaten. En dan breekt er na de zomer een spannende tijd aan voor kinderen en ouders. Herinner jij je de eerste dagen op de middelbare school nog? Het zijn van die mijlpalen…

Onzekere pubers in een nieuwe omgeving niet de meest ideale combinatie. Gelukkig wordt er op de meeste scholen veel aandacht besteed aan begeleiding en stimulering van onderling contact tussen klasgenoten. Een positieve sfeer en veilige omgeving creƫren is bij de start van het schooljaar van belang en sfeerbepalend voor het verdere verloop. Een teambuildingsactiviteit bevordert de samenwerking tussen klasgenoten en door verplichte teambuildingsactiviteiten leer je elkaar beter kennen neemt het vertrouwen in elkaar toe.

Gelukkig zijn er steeds meer middelbare scholen die inzien dat een ‘circusworkshop’ ook voor deze leeftijd zinvol is. We draaien tijdens een introductieweek een speciaal programma waarbij ‘presentatietechnieken, samenwerkingsopdrachten en oefeningen, die alleen lukken als je vertrouwen in elkaar hebt, de boventoon voeren.

En hoewel er niet direct gejuicht wordt door de studenten bij het horen van deze activiteit is onze missie vooral geslaagd als er gelachen wordt en bijvoorbeeld een acrobatiekoefening die je samen moet doen lukt. Zeker weten dat er nog wordt nagepraat over deze niet standaard maar wel zo effectieve teambuildingsessie met Tadaa!

Meer info: https://www.tadaa.nl/scholen/circus-activiteiten-voortgezet-onderwijs/

Menu sluiten