Wij komen al jaren op heel veel basisscholen. Regelmatig is de school versierd en ingericht rondom het thema circus, met name bij de kleuterklassen. Heel vaak liggen daar dan stapels prentenboeken rondom dit thema. Ze zien er prachtig uit, maar we hebben dan nooit de tijd om ze eens rustig te lezen… De afgelopen maanden hadden we tijd zat om dat eens in te halen. De volgende prentenboeken rondom circus vinden wij erg leuk! Je kunt ze gewoon vinden in de boekenhandel, de bieb of online!

“Circus!”

Doro Göbel en Peter Knorr

Dit is waarschijnlijk wel onze favoriet in de klas! Het circus komt in de stad! De tent wordt opgebouwd, de voorstelling gespeeld. Ongelofelijk gedetailleerde tekeningen voor eindeloos kijk en zoek plezier.

“Het slapende circus”

Hetty van den Goorbergh

Een mooi lief verhaaltje over een muisje dat samen met z’n moeder op bezoek gaat bij het circus. Maar iedereen slaapt nog in het circus, zelfs de directeur. De clown is wel wakker.

“Jojo het slangenmeisje”

Annemarie van Haeringen

Een prachtig verhaal (net als alle verhalen van Annemarie van Haeringen). Zij kan zo mooi tekenen en schrijven. Al sinds mijn eerste kennismaking ben ik fan! Jojo is een slangenmeisje in een grote circusfamilie. Ze wordt slangenmeisje omdat ze zich overal tussen moet wurmen omdat er niet veel tijd voor haar is. En dan raakt ze in de knoop.

“De circusschool. Het goed bewaarde geheim van de dierenkinderen.”

Jean-Michel Billioud

Supergrappig boek. Ook de kinderen van de circusdieren moeten een diploma halen. Maar overdag kunnen ze niet naar school want dan zijn er voorstellingen. Dus gaan ze stiekem ’s nachts oefenen.

“Circus Mikado”

Karin Somers

De afficheplakker en manusje van alles in het circus, Hector de rat, wil graag zelf artiest worden. Prachtig getekend en lief verhaaltje.

“Circus 1*2*3”

Guido van Genechten

Een circus met alleen maar optredende lieveheersbeestjes. Behalve leuke tekeningen kun je ook nog leren tellen met dit boekje!

“Circusnacht”

Matias de Leeuw

Een meisje oefent om circusartiest te worden. Als ze in slaap valt wordt het werkelijkheid. Matias de Leeuw kan werkelijk prachtig tekenen. Van iedere pagina kun je een poster maken. Het is ook leuk herkenbaar dat je in je droom van alles kan!

“Kleine August”

Stefan Boonen

Kleine August heeft niet zo’n leuk leven, hij mag niets. Ook mag hij niet mee naar het circus dat in de stad is. Dan loopt hij weg en komt hij de sterke man van het circus tegen. Kleine August gaat met hem mee. Het boek wordt ook voorgelezen op youtube.

“Een circus in de tuin”

Pieter van Oudheusden

Een aantal kleuters willen naar het circus maar mogen niet van hun ouders. Dan gaan ze zelf een circus maken met gewone spullen die ze thuis vinden. Komt dat zien! Heel inspirerend om zelf circus te gaan spelen.

Menu sluiten