Nationaal Programma Onderwijs (NPO)

 

‘Het doel van het Nationaal Programma Onderwijs is om leerlingen en studenten te helpen hun gaven en talenten tot bloei te brengen, ondanks de coronacrisis en de gevolgen daarvan voor het onderwijs. Daartoe wordt de komende twee en een half jaar € 8,5 miljard extra geïnvesteerd in het gehele onderwijs,…’ (stichting-leerkracht.nl)

 

Dat wordt ondanks al dat geld nog een hele uitdaging!

Want op welke manier ga je het geld inzetten?

Waar vind je hiervoor de geschikte leerkrachten?

Welke doelen wil je bereiken?

 

Als je internet afstruint wordt er veel gesproken over de ‘verbetercultuur’ op een school.

Een flinke opdracht om als school je schouders onder te zetten, maar die op termijn veel kunnen opleveren.

Maar niet alles kan enkel op de lange termijn.

Een belangrijk doel dat wordt nagestreefd is het stimuleren van het sociaal/emotioneel welzijn van de leerlingen. Belangrijke aspecten hierbij zijn groepsvorming, samenwerking, zowel fysiek- als mentale uitdaging en zelfvertrouwen.

 

En toen we dat lazen dachten wij: Tadaa! Daar zijn wij goed in. Tijdens onze circusworkshops zijn dit dé kernpunten waar wij ons op richten. Leerlingen in steeds wisselende groepen laten samenwerken, je leert spelenderwijs dat iedereen zijn/haar eigen sterke kanten heeft. Je wordt door alle circustechnieken fysiek uitgedaagd, waarbij je succes-ervaringen krijgt. Want de een kan snel jongleren, de ander acrobatieken of koorddansen, maar het kan ook zijn dat je heel goed bent in het verzinnen van een circusact. En dat levert weer zelfvertrouwen op die je meeneemt naar andere plekken in je leven!

Dat de workshop wordt afgesloten met een door iedereen gespeelde circusvoorstelling is natuurlijk een vorm van samenwerking die je niet snel vergeet!

 

Neem eens contact met ons op hoe we dit bij jullie op school kunnen vormgeven!

 

 

Menu sluiten