Op 26 juni gaan de nieuwe versoepelingen in. Goed nieuws voor de basisscholen: de cohortering mag eindelijk worden losgelaten! De leerlingen mogen dus weer door elkaar en met elkaar. Deze versoepeling is voor onze circusdag heel erg fijn.

Eén van de sterkste punten van onze circusdag -vinden wij- is dat alle kinderen van de school samen een circusvoorstelling maken. Door de versoepeling mogen er weer heterogene groepjes gemaakt worden, waardoor de kinderen van elkaar leren.

Een ander groot voordeel is dat de kinderen zelf mogen kiezen welke act ze bij de voorstelling willen laten zien en dus niet een act krijgen toegewezen per klas. Kortom, een topdag voor jong en oud!

Tussen neus en lippen door staat ook nog geschreven dat een eindmusical mag worden opgevoerd. Dat houdt in dat ouders (op gepaste afstand van elkaar) mogen komen helpen of zelfs kijken naar een voorstelling gespeeld door de kinderen! Tadaa! Dat klinkt als muziek in onze oren!”

Bron: https://www.poraad.nl/nieuws-en-achtergronden/versoepelingen-in-corona-richtlijnen-onderwijs-cohortering-wordt-losgelaten

Menu sluiten