Uit recent onderzoek is gebleken dat 1 op de 3 kinderen niet meer droomt over een carrière als palingvisser of zanger. Circusartiest dat is wat hen nu drijft! Volendam is sinds het bezoek van Tadaa! aan 10 basisscholen volledig ‘in de ban van circus’. Niet zo vreemd als je bedenkt dat in totaal 2.342 kinderen de circusopleiding ‘circusartiest in 1 dag’ volgde.

Onder meesters, juffen, leerlingen en zelfs (hulp)moeders is het bedrijven van circus toegenomen in populariteit. Doordat de gemeente min of meer bepaalt op welke school je kind wordt geplaatst in Volendam kwam het zelfs voor dat sommige ouders meerdere instructie-avonden volgden en ook meerdere keren deelnamen aan een circusdag. Al snel werd er voorkeur uitgesproken, “ik ga wel bij het ballopen want ik weet hoe dat moet”.

Wat opviel is dat de Volendammers harde werkers zijn, de gemiddelde afbreektijd bijvoorbeeld haalde de 20 minuten niet. En wat verder leuk is om te weten is dat ze uit noodzaak – denk aan de families Smit en Tol- veel met bijnamen werken, “Jan T…maar zeg maar Bolle!”

Tadaa! voelde zich thuis in Volendam. Het laatste onbevestigde nieuws is dat Nick & Simon overwegen om een 155ste versie van het nummer Julia op te nemen…iets met een T…!

Menu sluiten