In elke familie is er wel een ‘lolbroek’ die tijdens de verjaardagen de lachers op z’n hand heeft maar what about de stille genieters, die een drankje drinken, een praatje maken over werk en koetjes en kalfjes, wat weet jij eigenlijk over hun ‘vaardigheden’?

Met een circusworkshop op je familiedag leer je je familie pas echt goed kennen. De aanwezige kinderen zullen beginnen te juichen en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan. De andere familieleden zullen zich wellicht in eerste instantie afwachtend opstellen. Maar echt, tante Truus, ome Jan en opa Piet moeten natuurlijk ook aan de slag! We beginnen met warmdraaien met de ‘draaiende bordjes’ dat is voor iedereen te doen en je ziet dat de sfeer er dan al snel in komt.

Daarna gaan we in teams langs de verschillende onderdelen om kennis te maken met de diverse circustechnieken. Koorddansen, jongleren, acrobatiek, diabolo, eenwielfietsen en goochelen. Iedere familie heeft wel een ongekend circustalent. Blijkt ineens dat oma Riet fantastisch kan jongleren.

“Dat noemden ze vroeger ‘kaatsenballen’ toen we nog buiten speelden, oma deed dat elke dag”

De kers op de taart is de afsluitende voorstelling waarbij iedereen een ‘rol’ kiest die past. Je ziet je familie zoals je ze nog nooit zag! Een dag om nooit meer te vergeten en nog voor jaren ‘oude koeien uit de sloot’ tijdens de familiefeestjes.

Bij twijfel, gewoon doen!

Menu sluiten