Klik op een vraag om het antwoord te onthullen of verbergen.

 

1. Wat moeten we doen?

Scholen of andere organisaties vragen ons vaak wat ze allemaal voor moeten voorbereiden. Het antwoord is: een sportdag voorbereiden!

2. Moeten alle lokalen leeg gemaakt worden?

Nee. Hoewel alle ruimten gebruikt worden hoeven ze niet leeg te zijn. In de sportzaal, een andere ruimte die het grootst is óf buiten zullen de grote technieken opgebouwd worden en zal ook de voorstelling plaatsvinden. Alle andere ruimten worden gebruikt tijdens de circuits en de repetities. Sommige onderdelen hebben veel (ballopen) en andere weinig (goochelen) ruimte nodig. Welk onderdeel waar komt te staan bepalen de docenten van Circus Tadaa! op de ochtend van het project. In deze ruimten zet het eerste groepje de tafels en stoelen gewoon even aan de kant.

3. Moeten alle ouders echt op de instructie van 20 tot 22 uur aanwezig zijn?

Ja. Alle ouders moeten weten hoe de organisatie van de dag verloopt en wat je moet doen met de circustechnieken. Tijdens de circuits staat de helft van de ouders bij een techniek. Deze ouders worden langzaam maar zeker erg deskundig op de trucs die je erbij kunt bedenken.

De andere helft van de ouders gaat met een groepje rond. Deze ouders helpen bij elke techniek en moeten dus ook weten hoe alle technieken gaan, op welke manieren geholpen kan worden en wat de gevaren kunnen zijn. Bovendien kiezen ze aan het eind van de instructie hun taak voor de volgende dag.

4. Wij komen nooit aan genoeg ouders, mogen het er ook minder zijn?

Nee. Om de dag te laten slagen is het echt noodzakelijk dat er per tien kinderen twee volwassenen aanwezig zijn. Kijk eens of er een PABO of andere opleiding is waar stagiaires te charteren zijn.

5. Is het leuk als wij het gebouw van tevoren met de kinderen samen versieren?

Ja. Het is geweldig om alvast in de stemming te komen. Het draagt bij tot verhoging van de feestvreugde.

6. Kan er tijdens de circuits van 10 tot 12 uur een pauze zijn?

Nee. Een echte pauze duurt in onze ogen te lang. 15 minuten pauze betekent praktisch al snel een onderbreking van 30 minuten. Wij stellen voor dat alle kinderen op een bepaald moment limonade (met iets lekkers) uitgedeeld krijgen op de plaats waar zij zich bevinden.

7. Zijn er dan 's middags van 12.30 tot 14 uur minder mensen nodig?

Nee. 's Middags gaan de ouders die bij een techniek stonden in het circuit samen met de kinderen acts maken. De ouders die met een groepje meeliepen gaan schminken en verkleden. Als blijkt dat er toch te weinig ouders zijn kan de docent bepalen dat niet alle kinderen verkleed worden.

8. Wij hebben meer dan 350 kinderen. Doen ze allemaal mee in de voorstelling?

Ja. Alle kinderen doen mee in de voorstelling van 14 tot 15 uur. Deze voorstelling zal ongeacht het aantal kinderen niet langer duren dan een uur, anders wordt het voor de kinderen en het publiek te lang.

9. Moeten er mensen zijn zonder een taak?

Ja. Het is makkelijk als er een aantal docenten geen techniek-ouder of groeps-ouder is. Deze kunnen meer algemene taken doen, zoals de tijdsbewaking.

10. Nemen jullie een geluidsinstallatie mee?

Ja. Wij hebben een installatie en toepasselijke muziek bij ons.

11. Schmink?

Natuurlijk kunt u uw eigen schmink gebruiken. Als u bij ons schmink koopt dan kan dat altijd op de dag zelf nog. Een setje Grimas schmink kost bij ons 40 euro excl. btw. Dat is genoeg voor ongeveer 100 kinderen. U krijgt dan 1 palette A, 4 x m6 runderpenseel, 2 x m4 runderpenseel en een setje van 3 sponsjes. Deze schmink is op waterbasis en daarbij ook gemaakt van natuurlijke producten waardoor schminkallergie achterwege blijft!

12. Mag een ouder foto's maken?

Ja. Stel je voor dat er geen aandenken zou zijn van deze feestelijke dag. Misschien is het zelfs leuk als de krant wordt uitgenodigd of als er een video gemaakt wordt. Wij vinden het ook leuk om achteraf een speciale foto of een kopie van de krant te ontvangen!

13. Moeten wij ook helpen met opruimen?

Ja. De circusmaterialen moeten weer terug in de bus en de verkleedkleren opgevouwen. Met z'n allen is het zo gebeurd.

14. Hoeveel docenten komen er?

Net zoveel als er betaald worden volgens het contract.

15. Kan de school nog iets extra's organiseren?

Nee. Wij raden het af om extra dingen te doen zoals het inhuren van een clown of een springkussen. De kinderen hebben genoeg te doen en te zien.

16. Worden de kleuters niet erg moe?

Na de middagpauze gaan de kleuters met de eigen groep een act oefenen. Hier kan lang over gedaan worden of juist kort. Hierdoor kan de middagpauze wat langer duren voor hen. Het kan verstandig zijn om een wat rustigere activiteit met ze te gaan doen als voorlezen (er zijn veel leuke boeken over circus), een kleurplaat maken of iets dergelijks.

17. En als het nu eens regent?

Circus Tadaa! neemt geen tent mee. Zorg dus voor een grote noodlocatie als een sporthal of iets anders groots. Tijdens het circuit en het repeteren voor de voorstelling (van 10.00 tot 14.00 uur) hebben we vele kleine en grote ruimten of een heel grote zaal nodig. Tijdens de voorstelling heb je ruimte nodig voor een speelvlak en om het publiek én de kinderen te laten zitten.

18. Hoe groot moet de ruimte zijn?

Tot 130 kinderen (1 circuit) heb je minimaal een gymzaal nodig waarin makkelijk een basketbalveld past. Bij het circuit moet dan ook gebruik gemaakt kunnen worden van de kleedkamers. ‘s Middags worden de kleedkamers gebruikt voor het oefenen met de kleuters en voor het verkleden en schminken.

Bij twee circuits een dubbele zaal. Voor 3 circuits een hele sporthal. Voor 4 circuits moet je echt een grote sporthal achter de hand hebben als noodlocatie.

In alle gevallen is het handig om bij het reserveren van een sporthal te vragen of er ook nog andere ruimtes (kleedkamers, scheidsrechtershokjes, sportkantines e.d.) zijn die ook gebruikt kunnen worden.

Indien u niet naar een sporthal uitwijkt moet u wel rekening houden met de minimale hoogte van 3,5 meter. Voor een duidelijke omschrijving waar de noodlocatie aan moet voldoen kunt u het document “noodlocatie” raadplegen.

end faq

 

Deze vragenlijst maakten wij op basis van onze ervaring. Laat je niet weerhouden om toch te bellen als er nog onduidelijkheden zijn. Wie weet komt je vraag in de volgende versie terug als veelgestelde vraag.

 

 

  • Leskist

    Bestel nu onze leskist voor slechts €250,-!

  • Nieuwsbrief

    Altijd op de hoogte zijn?
    Abonneer U op de Circus Tadaa! Nieuwsbrief