Er is nergens zoveel mogelijk als in de wereld van het circus. Daarom kunt u aan de hand van circus ook vele zaken die spelen in uw bedrijf op ludieke wijze behandelen. Circus Tadaa! biedt onder andere de volgende workshops:

• Teambuilding
• Samenwerken
• Balanceren
• Communiceren
• Competenties
• Presenteren
• Vertrouwen

Klik op de workshops voor meer informatie (of scroll naar beneden).

 

 


Teambuilding

Tijdens deze workshop ligt de nadruk op kennismaken met of van een andere kant leren van de collega’s van de deelnemers. Zowel bij een nieuw team als bij een bestaand team zullen de deelnemers ongekende kanten van elkaar leren kennen.

Door met voor iedereen onbekende materialen te werken aan een duidelijk doel; een voorstelling maken komen er ongekende kwaliteiten boven. Een financieel medewerker met spreekstalmeesterkwaliteiten, de machinebankwerker blijkt goed in de trapeze en de archivaris blijkt een uitstekende clown.
Circus is ook denken in stereotypen, de clown, de sterke man, de goochelaar, de acrobaat, iedereen heeft daar een beeld bij. Maar zelden wordt dat beeld gekoppeld aan een collega. Juist het opgeplakt krijgen van een stereotype rol werkt in de normale omgang sterk roldoorbrekend.
Daarnaast wordt er met z’n allen hard gewerkt aan dat gezamenlijk doel; een spetterende circusvoorstelling.

Terug naar boven

Samenwerken

Circus is samenwerken. Of, zonder samenwerking géén circus.

Aan de hand van verschillende circustechnieken wordt weer eens ervaren hoe belangrijk samenwerking is.
Bij de samenwerking staan twee dingen centraal. Een gemeenschappelijk doel -het maken van een voorstelling- en veiligheid. Bij veel circustechnieken moet men elkaar voordurend helpen en is men aangewezen op elkaar.

Terug naar boven


Balanceren

De workshop wordt geopend met werken aan rust en balans in de deelnemers. Dit gebeurt aan de hand van yoga en pilates en vormt direct een mooie opwarming voor de circustechnieken waar daarna aan gewerkt gaat worden waarbij balans centraal staat. Dit zijn koorddansen en rola rola.

De ervaring leert dat hoe beter de deelnemer zich in balans voelt hoe beter het gaat met de circustechnieken.

Terug naar boven


Communiceren

Aan de hand van jongleren worden de verschillende communicatiepatronen die mogelijk zijn binnen een bedrijf zichtbaar gemaakt. Door middel van verschillend gekleurde jongleerballen krijgt de deelnemer op een niet mis te verstane wijze inzicht in deze patronen.

De workshop start met het leren jongleren. Ook bij het leren hiervan staat communiceren centraal.

Terug naar boven


Competenties

Duur:    3 tot 5 uur
Aantal deelnemers:  15 tot 1200

Aan de hand van de verschillende circustechnieken en het maken van een voorstelling wordt het gebruik en omgaan met competenties uitgelegd. Tijdens het proces van het maken van de voorstelling worden onder de verschillende deelnemers taken verdeeld. Eenieder heeft zijn eigen verantwoordelijkheid hierin.
Er wordt in korte tijd inzichtelijk gemaakt hoe competenties werken, daarbij wordt duidelijk welke sterke competenties men heeft in het circus. En wonderbaarlijk genoeg zijn die competenties buiten het circus vaak erg nuttig.

Terug naar boven


Presenteren

Voor een groep staan en een boodschap verkondigen is voor de meeste mensen een spannende aangelegenheid. Hoe ga ik staan, wat moet ik zeggen.

Aan de hand van nieuw geleerde vaardigheden als jongleren, diabolo, koorddansen en eenwielfietsen wordt er gewerkt aan het presenteren hiervan. Hoe sta ik, hoe breng ik het?
Hoe groter de techniek hoe makkelijker je je hierachter kunt verstoppen. Maar met een techniek als clownerie heb je alleen jezelf om te laten zien aan het publiek. Spannender, maar nog leerzamer!

Terug naar boven


Vertrouwen

Vertrouwen hebben in elkaar is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Maar we kunnen niet zonder, niet privé en niet op het werk. Tijdens deze workshop wordt er gewerkt aan dat vertrouwen.

Er wordt begonnen met wat oefeningen in kleine groepjes waarbij (soms letterlijk) blind op elkaar moet worden vertrouwd. Vervolgens zal er aan steeds moeilijkere acrobatische toeren worden gewerkt waarbij er volledig moet worden gerekend op elkaar.
Ook kan de workshop zich richten op dat andere vertrouwen. Het  erop vertrouwen dat er iets nieuws, iets spannends kan worden getoond aan collega’s zonder bang te zijn onderuit te gaan. Anders gezegd er wordt gewerkt aan een te vertrouwen, veilige omgeving.

Terug naar boven

  • Leskist

    Bestel nu onze leskist voor slechts €250,-!

  • Nieuwsbrief

    Altijd op de hoogte zijn?
    Abonneer U op de Circus Tadaa! Nieuwsbrief